Актьорът Кевин Спейси ще бъде обвинен в сексуално посегателство срещу трима мъже, потвърди Кралската прокуратура.

Срещу 62-годишния мъж са повдигнати пет обвинения след преглед на доказателствата на Met Police след жалби, датиращи между 2005 и 2013 г.

Три оплаквания са свързани със сексуално насилие, за което се твърди, че е извършено в Лондон, и една в Глостършир.

Той също така е изправен пред допълнително сериозно обвинение за сексуално престъпление в Лондон.

Първите две обвинения се отнасят за предполагаеми сексуални посегателства срещу мъж, сега на 40 г., в Лондон през март 2005 г., докато за втора предполагаема жертва, мъж, сега на 30 г., се твърди, че е бил нападнат в Лондон през август 2008 г.

Обвинението за тежко сексуално престъпление – каране на лице да участва в сексуална дейност без съгласие – също се отнася до втората предполагаема жертва.

Третият жалбоподател се отнася до предполагаемо нападение срещу мъж, който сега е на 30-те си години в Глостършър през април 2013 г.

Въпреки че CPS разреши обвиненията срещу г-н Спейси, се разбира, че той не е бил официално обвинен, тъй като не е в страната.

Розмари Ейнсли, ръководител на отдела за специални престъпления на CPS, каза, че след прегледа на доказателствата CPS е „разрешено наказателно обвинение срещу Кевин Спейси за четири обвинения за сексуално посегателство срещу трима мъже“.

Тя добави: „Прокуратурата на Короната напомня на всички заинтересовани, че наказателното производство срещу г-н Спейси е активно и, че той има право на справедлив процес.

CPS заяви, че не може да потвърди или отрече дали г-н Спейси ще трябва да бъде екстрадиран в Обединеното кралство.

Кевин Спейси, двукратен носител на „Оскар“, е добре известен с участието си във филми като „Седем“, „Поверително в Лос Анджелис“, „Красавица по-американски“ и „Шофьор на бебето“, както и в сериала на Netflix House of Cards.

Актьорът беше и художествен ръководител на Old Vic между 2004 и 2015 г.