Бивш съученик на училищния стрелец Салвадор Рамос каза, че стрелецът му е изпратил снимки на огнестрелно оръжие, което притежава, и чанта, пълна с боеприпаси, дни преди атаката.

Приятелят, който не пожела да бъде идентифициран по име, каза, че е донякъде „близък“ с Рамос и от време на време са играели на Xbox заедно.

Снимка от Инстаграм акаунта на Салвадор Рамос

„Той ми изпращаше съобщения от време на време и преди четири дни ми изпрати снимка на AR, който използваше… и раница, пълна с 5,56 патрона, вероятно около седем пълнителя.“ „Мислех си „брато, защо имаш това?“, а той каза: „Не се тревожи за това“, каза приятелят. „Той продължи да ми пише: „Сега изглеждам много различно. Няма да ме познаете“, добави той.

Приятелят каза, че Рамос е бил подиграван от другите заради дрехите, които е носил, и финансовото състояние на семейството му и в крайна сметка е бил виждан по-малко в клас.

„Той, като че ли, нямаше да ходи на училище… и той просто бавно отпадна“, каза приятелят. „Той едва посещаваше училището ни.“

Той каза, че след собственото си дипломиране е общувал по-малко с Рамос. Но на всеки няколко месеца Рамос му е изпращал съобщение или искал да играят на Xbox, каза той.