Газопровод се взриви на ключово кръстовище във Враца – на улиците „Георги Апостолов“ и „Васил Кънчев“, предаде bTV.

Инцидентът е станал при прокарване на водопровод в района – работници правили сондаж и засегнали тръба за синьото гориво.

Очевидци коментират пред БНР, че малко преди взрива на мястото е копаел багер, след което пътната настилка се е надигнала и е последвал взрив. Взривът е бил толкова силен, че асфалтът на пътя е напукан. Сериозно увредена е и метална конструкция, по която минават тръбопроводите на „Топлофикация“-Враца. Наскоро монтираната светофарна уредба се е стопила

След изливането на огромно количество вода, огнената стихия е потушена успешно.

Газът е спрян, но трафикът е напълно блокиран, а опашката от автомобили е километрична. При пламъците е изгоряла и едната светофарна уредба. Пожарът е засегнал и съоръжения на местната топлофикация и камери на общината.

По чудо по време на взрива не са преминавали коли. Няма пострадали при инцидента.

В момента на мястото има три екипа на пожарната, които обливат без спиране мястото, където се е взривила тръбата, за да може да се охлади и да започнат аварийните дейности, информира регионалният сайт Bulnews. Заради тежката авария целият град е без газово захранване. Свидетели разказват, че пламъците са достигали височина от около 30-40 метра. Полиция е блокирала всички пътища в радиус от 1 километър, които водят към кръстовището.