Украинецът иска да подобри рекорд на Джордж Форман, който на 45 г. беше световен шампион.

Бившият световен шампион в тежка категория на професионалния бокс Владимир Кличко продължава да поддържа версията за завръщане на ринга, с идеята да счупи рекорда на Джордж Форман.

Пастора спечели титлите във версиите Световна боксова асоциация (WBA) и Международна боксова федерация (IBF) на 45-годишна възраст. На своите 46 г. украинецът обяви пред вестник „Билд“, че иска да счупи този рекорд на американската легенда.

„Ако съм в добра форма… кой знае, може би си пазя мечтата да счупя рекорда на Джордж Форман. Това ме мотивира да ставам всеки ден и да спортувам, каза той. – Не искам да чупя челюсти, искам да чупя рекорди.“

Кличко също така говори и за отказването на Тайсън Фюри, който в събота нокаутира Дилън Уайт, запази титлата и обяви, че това може да е бил последният му мач.

Владимир Кличко се отказа от бокса през 2017 г. с 69 победи, а през 2015-а беше победен и детрониран от Фюри. Две години по-късно го срази и Антъни Джошуа, след което последва оттегляне.

В момента Владимир е плътно до брат си Виталий, който е кмет на Киев и му помага в трудните дни на войната.

Кличко не за първи път лансира идеята за завръщане – прави го от поне 2-3 години насам.

„Защо трябва да се връща отново в бокса? Може да го направи единствено, ако му трябват пари. Но ако е ОК финансово, аз му препоръчвам да не се връща. Просто боксът е такъв спорт, който не позволява такива решения“, коментира на свой ред Джордж Форман през 2020-а.