Тази сутрин във Феърфакс, Вирджиния, започна шестата седмица от процеса за клевета на Джони Деп-Амбър Хърд.

Очаква се екипът на Хърд да приключи делото си до петък, а журито може да започне да обсъжда веднага във вторник след Мемориалния ден.

Depp Testifies

Както е случаят с всички високопоставени съдебни процеси, журито беше инструктирано в самото начало да избягва каквото и да било медийно отразяване на случая, но това може би е било невъзможно изискване предвид интензивния обществен контрол, който беше платен на тази последна битка в никога -прекратяване на войната между Деп и Хърд.

Американците не са съгласни по много теми тези дни, но странно изглежда, че съдът на общественото мнение е постигнал консенсус в този случай.

Миналата седмица съобщихме за огромните вълни от омраза, която Хърд получава в социалните медии.

Изглежда, че тук има няколко фактора, не на последно място е фактът, че Хърд призна, че е удряла и ритала Деп по време на краткия им брак.

Но презрението към Хърд изглежда е свързано повече с връзките с обществеността, отколкото с фактите по случая.

Depp v Heard

Шокиращите твърдения, които тя направи в съда – включително твърдения, че Деп я е нападнал сексуално със стъклена бутилка – изглежда не са оказали влияние върху нейните критици, много от които вярват, че Хърд просто лъже.

Това е рядкото дело, в което обществените настроения са почти толкова важни, колкото и решението на журито, тъй като то ще определи дали Деп или Хърд могат да продължат да работят в Холивуд.

А през уикенда отборът Деп постигна още една победа в социалните медии под формата на одобрение от група, която беше основана с цел да защити малтретирани жени и деца.

Мисия НПО е базирана в Италия организация, ръководена от бившата Мис Италия Валерия Алтобели.

Както първо съобщи TMZ, групата се изказа в защита на Деп в последната си история в Instagram.

Camille Vasquez

„В дълбоко уважение към жертвите на домашни насилници, които трябва да потвърдим за интелектуалната честност, като цяло са ЖЕНИ, ние чувстваме да изразим, като жени, като майки, като свободомислещи, нашето състрадание към Джони Деп в тази лоша страница от него лична история“, се казва в публикацията.

Реакцията на последователите изглежда е изключително положителна.

„Благодаря, благодаря, че говорихте за Джони“, написа един последовател.

Благодаря ви, че се противопоставяте на домашното насилие от всякакъв вид, независимо от пол, религия, възраст и т.н. Благодаря! С уважение, жертва на ДВ“, добави друг коментатор.

Тези настроения бяха отразени в Twitter, където #MenToo стана актуална тема в неделя.

„Жените насилници, които сега се наричат ​​„несъвършени жертви“, е най-обидната глупост, която съм виждал в този процес, tbh“, туитира един човек.

„Това е послание за всички мъже там: Ако половинката ви подкрепя и извинява поведението на Амбър Хърд, махнете се по дяволите от тази връзка“, добави друг.

„Новият PR екип на Амбър Хърд наистина работи. Сякаш не са взели предвид колко от нас наблюдават всяка минута от този процес“, намеси се трети.

„Много хора веднъж й повярваха. Тя съсипа това, като по този начин нанесе вреда на „вярата на всички жени““.

Правният екип на Деп все още води тежка битка.

Те трябва да докажат не само, че Хърд е излъгала в статията си за Washington Post от 2018 г., но и че тези лъжи са навредили на кариерата на Деп като сумата от вредите е над 50 милиона долара.

Клеветата е трудна за доказване при всякакви обстоятелства и екипът на Деп е изправен пред допълнителното предизвикателство да докаже, че статията на Хърд е за него, тъй като тя никога не споменава бившия си по име.

Но изглежда ясно, че Деп е имал много по-лесно време да убеди обществеността, че той е потърпевшата страна тук. И това може би е  била неговата основна цел през цялото време.

Освен ако не сте живели под скала в пещера на Марс, тогава без съмнение сте наясно с непрекъснато нарастващата драма около процеса за клевета на Джони Деп-Амбър Хърд.

Още една седмица на свидетелските показания приключи в четвъртък и не беше добра за отбора на Деп.

Хърд беше подложен на кръстосан разпит в понеделник и вторник и докато адвокатите на Деп посочиха несъответствия в някои от спомените на актрисата, те най-вече биха могли да бъдат отнесени към изтичането на времето и е малко вероятно те да я дискредитират напълно в очите на журито.

Ситуацията за Деп се влоши и от показанията на бившия му агент, който каза пред съда, че трудностите в кариерата на актьора през последните години са свързани повече с липсата на професионализъм на снимачната площадка, отколкото с твърденията, направени от Хърд.