Проекто-закона не е обсъждан и по никакъв начин не е съгласуван с ИТН, заяви Любомир Каримански.

Българският вариант на закона „Магнитски“ не е обсъждан и не е съгласуван с „Има такъв народ“ като коалиционен партньор. Това каза по време на брифинг в парламента Любомир Каримански, председател на бюджетната комисия от „Има такъв народ“ (ИТН).

Каримански отговори на журналистически въпрос бил ли е съгласуван тиражираният в публичното пространство като български вариант на закона „Магнитски“ законопроект с тях.

Депутатът Станислав Балабанов каза, че от това, което е излязло в публичното пространство, става ясно, че въпросният проект на законопроект е „абсолютен фашизъм“. „Ако това е минало през мозъка на някой политик – това е абсолютен фашизъм и това не може да бъде подкрепено от нормално мислещите хора“, коментира Балабанов. Депутатът добави, че позицията на ИТН ще е категорично ясна по този въпрос.

Надявам се, че това просто е било обсъждано някъде там в Министерски съвет и се надявам по никакъв начин то да не бъде приложимо, защото без съд и присъда, да действаш по този комунистически за нас начин, е неморално и некоректно, коментира депутатът.