Украинският вътрешен министър Денис Монастирски е сред тримата загинали министри при катастрофата с хеликоптер в Бровари, каза началникът на украинската национална полиция Игор Клименко.

„При катастрофата загина ръководството на МВР – министърът, първият заместник-министър и държавният секретар“, каза Клименко.

Министърът на вътрешните работи Денис Монастирски награждава военнослужещ с медала на защитника на отечеството на площад Михайловски пред манастира Свети Михаил в Киев, Украйна, на 14 юни.

Най-малко 16 души са загинали при катастрофата, девет от които са били на борда на хеликоптера, когато е паднал близо до детска градина и жилищна сграда в района на Киев, каза по-рано Клименко.

Девет от загиналите са били на борда на летателния апарат, който се разби близо до детска градина и жилищна сграда в източното предградие на Бровари.

Две от убитите са деца, каза той.

Още 22 души са в болница, сред които 10 деца, допълни той.

Мястото, където хеликоптер се разби в град Бровари, край Киев, Украйна, на 18 януари.

Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на президентската канцелария на Украйна, каза в публикация в социалните медии, че „броят на съобщенията за жертви в Бровари нараства“.

Ръководителят на Киевската областна военна администрация каза по-рано, че има няколко ранени, без да предостави повече подробности.