Цената на биткойн ще падне до 8 000 долара, а криптовалутите ще си останат пазар само за невежи хора. Това прогнозира Скот Майнърд, главен инвестиционен директор на глобалната компания за инвестиционни и консултантски финансови услуги Guggenheim Partners, предава Bloomberg. „Никоя криптовалута към този момент не се е утвърдила като надеждна инвестиция, подкрепена от някоя институция“, казва Майнърд в сряда по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. „Всичко е подозрително“, добавя той.

Майнърд заяви, че неговата фирма е купила биткойн за 20 000 долара и е продала цифровата валута, когато цената ѝ е достигнала 40 000 долара. Guggenheim Partners вече не държи никакъв биткойн, но ако разполагаше с такъв, веднага би го продал, заяви инвестиционният директор.

„Никой все още не е разбил парадигмата на криптовалутите“, каза Майнерд. „Имаме 19 000 единици цифрови валути… повечето от тях са боклуци“. Коментарите на Майнърд са драматична промяна в позициите му. Инвеститорът някога прогнозираше, че биткойн ще достигне 400 000 долара, поради лимитираните наличности на цифровата валута и „безумното печатане на пари“ от страна на Федералния резерв.

Напомняме, че биткойн падна от рекордната си стойност от над 65 000 долара през ноември до по-малко от 30 000 долара в края на май, като повлече след себе си и останалите криптовалути.